Köpa aktier & sälja aktier

Köpa aktier och sälja aktier.

När du skall ge dig in och börja investera I aktier och dess underliggade tillgångar som I detta fall är just företag och dess verksamhet så kan du köpa aktier genom någon aktiemäklare eller något företag som agerar som internetmäklare. Personligen gillar jag dessa två bolag beroende på kundens behov.

• Avanza (för den lite mer informationshungriga investeraren som vill ha lite kringtjänster men inte betala ett för högt pris)
• Aktiedirekt (Lågbudget aktiemäklare med ett enkelt och smidigt ordersystem. Docklite kringinformation)
Ett alternativ till att handla med aktier själv är att anlita en aktiemäklare eller en finansiell rådgivare som köper och säljer aktier för din räkning. Innan du bestämmer dig för att köpa aktier eller sälja aktier så bör du försöka att ta reda på så mycket som möjligt om företaget. Detta kan göras genom att undersöka företaget själv genom olika nyhetskällor, aktietips, aktienanalyser och olika former av nyhetsbrev och marknadsinformation. Ett annat intiativ kan vara att söka hjälp från investmentbanker, fondmäklare och bolag som arbetar professionellt med aktiehandel och analys.
Om någon skulle kontakta dig helt oanmält och kanske en aning konstigt på telefon med erbjudande om att teckna aktier i nya företag eller framtida notering av bolag som ännu är onoterade så skall du ställa dig väldigt skeptisk till det hela eftersom det finns många skojare inom branschen. Kanske har du sett filmen Boiler Room som handlar om aktiemäklare som genom lögner och aggressiv försäljningsteknik säljer så kallade skräpaktier som har för syfte att lura konsumenten.
Om du blir kontaktad av någon mer okänd aktör på aktiemarknaden kring detta så bör du alltså ta dig en rejäl funderare och granska allt material kritiskt innan du köper aktier på detta sätt. I övrigt när man köper och säljer aktier så gäller en viktig regel som genomsyrar vårt hela samhälle och det ät tajming. Alltså att köpa och sälja aktierna vid rätt tillfälle. Detta är något som är nästintill omöjligt, men man kan förbättra sina odds genom flertalet olika tekniker som exempelvis Tekniks analys, Swing Trading och Daytrading. Mer om detta i en annan artikel dock.